Stichting Opvang Zwerfdieren Andalusiƫ (SOZA) vangt zwerfdieren op in Spanje. Voornamelijk honden, maar ook katten, soms vogels en verder ieder dier dat in nood verkeert.

Soza is opgericht door Pia Beck (1925-2009) ,Nederlands beste jazzpianiste en zangeres, samen met Gino Felleman. Pia was woonachtig in Spanje en een groot dierenliefhebber net als haar partner en zoon Gino. Pia en Gino trokken zich het dierenleed enorm aan en er werden vele dieren door hen opgevangen. Hierdoor ontstond het idee om een stichting op te richten.

pia-foto-1Gino Felleman heeft na het overlijden van Pia en zijn moeder de stichting alleen verder gerund en woont nog steeds in Spanje. Zijn huis is het opvangcentrum. Hij vindt de dieren overal: op straat, langs de snelweg (vaak uit een auto gegooid en voor dood achtergelaten), verwaarloosd in achtertuinen, etc. Het komt zelfs regelmatig voor dat dieren letterlijk bij hem over de schutting worden gegooid. Eenmaal in de opvang zorgt Gino ervoor dat ze weer sterk en gezond worden, zowel lichamelijk als geestelijk. Soms haalt hij dieren terug die op het randje van de dood balanceren. Eenmaal aangesterkt worden plaatsbare honden en katten ter adoptie aangeboden. Er zijn al tientallen dieren geplaatst in Spanje, Nederland en Belgiƫ. SOZA is constant op zoek naar nieuwe adoptie baasjes

Gino doet zijn werk in Spanje met oneindig veel liefde. Maar: de kosten van opvang en verzorging zijn hoog.

U kunt helpen !

 

 

Hoe u kunt helpen:

– Wordt donateur
– Adopteer een dier
– Like onze Facebook-pagina
– Volg ons op Twitter

Namens alle dieren: enorm bedankt !