Hij doet het echt lekker nu. Is soms lekker uitgelaten en toch lekker rustig en op zijn gemak.  We genieten met zijn drietjes. Hij heeft inderdaad een nieuwe naam waar hij al goed naar luistert: Sonho ( eigenlijk Meu Sonho wat mijn droom betekent en je uitspreekt als meejuu sonjoo )

DSC_0364 DSC_0367 DSC_0372

Op 29 augustus ontvingen wij nog meer nieuws over Sonho. Lees hieronder wat haar nieuwe baasjes schreven.

Het gaat zo goed dat we niet kunnen geloven dat het een asiel en voormalige straathond is. Hij luistert ontzettend goed en lijkt alles te snappen. Hij voelt ons prima aan en we konden ons geen betere en lievere hond wensen. Bedankt aan iedereen die eraan heeft meegewerkt, zodat wij nu kunnen genieten van dit perfecte maatje in ons gezin.

Helaas ontvingen wij op 20 december onderstaan bericht en daarom zoeken wij dus met spoed een nieuw baasje voor Sonho.

Vanwege gezondheidsproblemen moeten wij helaas een ander baasje vinden voor Sonho.
Hij luistert echt heel goed. Loopt los in het bos en door de velden. Reageert goed op het hondenfluitje en luistert gewoon prima. Hij is wel verwend en gewend op de bank te liggen en bij ons op schoot. Hij kan wel goed met katten omgaan maar mensen met kattenbakken in huis raad ik het af omdat het nogal moeilijk is voor hem om van de ontlasting van de katten af te blijven. Hij eet dit op.Aan de riem loopt hij super goed, echt ongelooflijk goed. Hij trekt nooit en is erg gericht op het baasje en vrouwtje.Met andere honden is het wisselend. Ik denk dat het vooral van de andere hond af hangt en hoe deze tegenover Sonho staat. Meestal is Sonho zelf erg speels met andere honden.  We gaan proberen het vol te houden tot er een gouden mandje is gevonden, maar weten niet hoe lang we het nog op kunnen brengen. Kwa gezondheid gaat het hier echt steeds slechter.

Gelukkig heeft Sonho in januari 2017 weer fijne nieuwe baasjes gevonden waar hij nu samen met hen hopelijk aan een mooi leven gaat beginnen. Dit schreven zijn nieuwe baasjes toen ze op onze oproep reageerde en vervolgens nadat ze hem hebben geadopteerd.

Ik zag op Facebook de oproep voor Sonho voorbij komen. Wat een mooie hond met lieve uitstraling! Wij vragen ons af of er al een nieuw huisje voor hem is gevonden, zo niet, hebben wij mogelijk een plekje voor hem. Afgelopen augustus is eigen hond overleden (adoptiehondje uit Griekenland) Wij hebben nog geen 2 jaar van hem mogen genieten, hij bleek een ernstige ziekte te hebben die uiteindelijk niet meer te behandelen was. In de korte tijd dat hij bij ons was geleerd hoeveel een hond betekent en hoe groot de plek is die hij inneemt binnen je gezin. Wij hopen dat weer eens te mogen beleven met een andere hond. Sonho is de eerste hond op wie we reageren. Hij spreekt ons erg aan. Als er nog geen huisje voor hem is dan zouden wij graag een keer komen kennis maken, van beide kanten moet het goed voelen denk ik. Wij wonen met zijn 2en en hebben geen andere dieren in huis.

Ik wilde nog even laten weten dat het heel erg goed gaat met Sonho. Hij moet natuurlijk wel weer even wennen aan onze gewoonten en regels maar dat gaat wonderbaarlijk snel. Hij heeft zijn draai bij ons gevonden en loopt ook al zonder problemen los. Spelen met andere honden gaat over het algemeen erg goed. Soms vind hij het nog wat spannend. Het is echt een lieverd. Wij zijn erg blij met hem !

In augustus 2017 kregen we onderstaande update hoe het nu met Sonho gaat :

Het gaat erg goed met Sonho. Hij is een heel erg lieve en rustige hond. In het begin maakte we ons wel eens zorgen omdat hij echt heel rustig is. Maar we hebben hem laten nakijken door de dierenarts, bloedonderzoek laten doen en alles was gelukkig goed. Het is blijkbaar zijn aard en dat is natuurlijk prima.

Hij is met ons mee geweest op vakantie, en dat ging erg goed. Het is leuk om te zien hoe hij in de afgelopen maanden telkens meer aan ons gewend is geraakt en zich nu ook helemaal thuis voelt bij ons. Het is een grote knuffelkont. Wij zijn erg blij met hem!