Gino Felleman.

Hallo dierenvrienden,

Fijn dat u voor mijn website heeft gekozen. Dat wil zeggen dat u waarschijnlijk, net als ik, een groot dierenliefhebber bent. Ik zal me allereerst aan u voorstellen. Mijn naam is Gino Felleman en ik ben sinds 1965 woonachtig in Zuid Spanje. Van kind af aan ben ik al betrokken geweest bij het dierenleed en wilde ik alle “zielige” beesten helpen. Als kleine jongen verzamelde ik mijn zakgeld en kocht daar voer van. Op deze manier kon ik vele stakkers wat te eten geven. Mijn leeftijdgenoten S5031303werden van school gehaald door één van hun ouders, maar op mij stonden er tientallen honden bij het schoolhek te wachten. Ik kreeg al snel de bijnaam: niño de los perros (jongetje van de honden).

Door de jaren heen is mijn passie om klaar te staan voor de zwerfdieren alleen maar toegenomen. Met alle liefde van de wereld help ik deze stumpers die het, vooral hier in Andalusië, zo vreselijk moeilijk hebben. Gewetenloze barbaren die, zoals u wellicht zult weten, in staat zijn om huisdieren in een dichtgebonden vuilniszak in de afvalcontainer te smijten of als een stuk vuil op straat achter te laten. En als dan zo’n verwaarloosd dier mijn pad kruist, wat doe je dan? Je kunt hen toch niet hulpeloos laten rondzwerven? Dit soort trieste ervaringen maken mij erg bezorgd. Dus grijp ik in, neem ze op en probeer hun leed te verzachten door ze verzorging en aandacht te geven. Het vertrouwen en de dankbaarheid die ik na verloop van tijd van deze misdeelde stakkers krijg, geven mij de kracht om door te gaan.

De vakanties bezorgen me af en toe “grijze haren”, want juist dit is de tijd dat er vele honden en katten “gedropt” worden en wordt mijn privé opvang wel eens te klein. Soms denk ik weleens: o jee, waar laat ik ze allemaal? Had ik maar wat (tijdelijke) adoptie adressen. In de loop der jaren hebben al heel wat dieren een onderkomen gevonden bij mij. Onder andere honden, katten, ezels en zelfs vele vogels. Voor menigeen heb ik een goed tehuis gevonden en anderen slijten hun leven aan mijn zijde. Elk jaar blijft het een komen en gaan van dieren. Ik hoop dan ook dat ik mijn privé opvang uit kan bouwen tot een groot paradijs voor alle verstoten zwerfdieren. Zij kunnen dan hun oude dag bij mij doorbrengen of bij mensen zoals u, met liefde voor dieren.

Voelt u zich, na het lezen van mijn relaas aangesproken en wilt u best een handje helpen of wat doen maar weet u niet hoe? Stuurt u dan een mailtje naar de Stichting Opvang Zwerfdieren Andalusië en u krijgt vrijblijvend informatie en/of antwoord op uw vragen.

Met vriendelijke groeten, Gino Felleman