Stichting Opvang Zwerfdieren Andalusië (SOZA) vangt zwerfdieren op in Spanje. Voornamelijk honden, maar ook katten, soms vogels en verder ieder dier dat in nood verkeert.

Soza is opgericht door Pia Beck (1925-2009) ,Nederlands beste jazzpianiste en zangeres, samen met Gino Felleman. Pia was woonachtig in Spanje en een groot dierenliefhebber net als haar partner en zoon Gino. Pia en Gino trokken zich het dierenleed enorm aan en er werden vele dieren door hen opgevangen. Hierdoor ontstond het idee om in 1998 een stichting op te richten.

pia-foto-1In 2000 was Gino in een TV uitzending te zien waar hij vertelde over zijn opvang en Soza. Jessica Griekspoor zag deze uitzending en nam contact op met Gino. Zo is de samenwerking met Nederland ontstaan.

Gino Felleman heeft na het overlijden van Pia en zijn moeder de stichting verder gerund en woont nog steeds in Spanje. Zijn huis is het opvangcentrum. Hij vindt de dieren overal: op straat, langs de snelweg (vaak uit een auto gegooid en voor dood achtergelaten), verwaarloosd in achtertuinen, etc. Het komt zelfs regelmatig voor dat dieren letterlijk bij hem over de schutting worden gegooid. Eenmaal in de opvang zorgt Gino ervoor dat ze weer sterk en gezond worden, zowel lichamelijk als geestelijk. Soms haalt hij dieren terug die op het randje van de dood balanceren. Eenmaal aangesterkt worden plaatsbare honden en katten ter adoptie aangeboden. Er zijn al tientallen dieren geplaatst in Spanje, Nederland en België. SOZA is constant op zoek naar nieuwe adoptie baasjes.

In 2013 heeft Frank Sijbrands een nieuwe prachtige website gebouwd voor Soza waar we nog steeds heel erg blij mee zijn.  Helaas is er toen veel materiaal verloren gegaan dat we niet meer terug kunnen krijgen en hebben we van voor die tijd dus bijna geen foto’s en verhalen meer. Dit vinden we erg vervelend voor al onze adoptiebaasjes en honden die voor 2013 zijn geadopteerd en ons op welke manier dan ook gesteund hebben, Onze excuses hiervoor ! We hopen dat u onze site toch blijft bezoeken en nog eens van u laat horen. We zijn altijd blij om van u te horen en te weten hoe het met de honden gaat.

Gino doet zijn werk in Spanje met oneindig veel liefde. Maar: de kosten van opvang en verzorging zijn hoog.

U kunt helpen !

 

 

Hoe u kunt helpen:

– Word donateur
– Adopteer een dier
– Like onze Facebook-pagina
– Volg ons op Twitter

Namens alle dieren: enorm bedankt !