Beste mensen van Soza,
Als afsluiting van het jaar een klein update over Guus (Aramis). Hij is inmiddels 2,5 maand bij ons en in die tijd hebben we een hechte band met hem opgebouwd (na een nogal hectische start op Schiphol en een ontmoeting met de helden van de Marechaussee).
Omdat hij nogal terughoudend is naar mensen hebben we echt ons best gedaan om hem met liefde en geduld te laten wennen aan zijn nieuwe thuis. De eerste dagen durfde hij de straat niet op en kroop hij onder de struik bij de buurvrouw. Eigenlijk was alles nieuw en spannend voor hem. Het leven met ons, in huis, in een stad en meegaan naar het werk. We zijn daar misschien ook wel een beetje na├»ef in geweest. We hebben allebei ervaring met honden, ook uit het buitenland. Maar Guus is toch weer heel anders. Gelukkig hebben we een fijne en prettige manier gevonden om met hem om te gaan en hoe hij zichzelf kan zijn (wij hebben best wat houvast gehad aan ‘de connectiemethode’ van Geert de Bolster).
Inmiddels is hij in huis en buiten helemaal op zijn gemak. Loslopen is geen probleem en sinds een paar dagen stapt hij ook zelf in de auto en hebben we met hem gewandeld bij de Waal (weer wat anders dan de losloopgebieden in de buurt). Dit vindt hij heerlijk en zo wordt zijn wereld steeds iets groter. Andere honden is geen probleem en het liefst speelt hij met alle dieren. Echt een grote goedzak zoals jullie al beschreven! Alleen mensen blijft hij spannend vinden (zeker bij ons in huis, maar ook buiten of op het werk). We hopen dat dit met de tijd ook steeds beter zal gaan.
We zijn blij dat Guus bij ons is en we weten zeker dat hij het fijn heeft. Heel erg bedankt voor jullie hulp allemaal en een goed nieuwjaar alvast! Dat er nog maar veel honden een goed thuis mogen vinden.