Mel doet het goed. Alles is begrijpelijk nogal spannend voor hem maar hij krijgt al meer rust. Kroelen vind hij heerlijk en zo win ik zijn vertrouwen. Ook neemt hij nu een koekje aan. Zindelijk maken kost wat werk. Met mijn andere hond gaat het ook goed, dat geeft hem rust. Hij heeft al los gelopen in het bos en gaat de hele tuin door. Alles is nieuw ! Hij is ontzettend lief en heeft mijn hart gestolen. Ben heel blij met hem ! Op 3 juli schreef ze dit :Hier weer even een update en ook een vraag over Mel. Hij doet het fantastisch maar het is uiteraard nog erg fragiel allemaal. Hij krijgt alle tijd om in alle rust alles tot hem te nemen. Hij heeft ontzettend veel steun aan Buddy die zijn naam nu helemaal waarmaakt, Mel vind hem ook erg lief en komt helemaal tot rust bij hem. Daarnaast is de speelse pup en superfelle jager in hem naar boven gekomen, zo mooi om hem te zien ontwikkelen in wie hij werkelijk is. Als bonus is hij een prachtig model voor mijn hobby fotografie. Gezien zijn gedrag heb ik het vermoeden dat er Portugese Podenco bloed (kruising) door zijn aderen stroomt.

In augustus 2017 kregen we weer nieuws over Mel :

Met ons gaat het prima, Mel is inmiddels een heel tevreden manneke, de foto’s spreken voor zich;-) Hij slaapt nu ook buiten zijn bench( is zindelijk op een enkel stressplasje na). We hebben net 3 weken vakantie achter de rug en hij is een week mee geweest naar een huisje met een hele grote omheinde bostuin. Hij geniet van de vele grote wandelingen die we dagelijks maken maar kan niet loslopen, zijn jachtinstinct is dermate groot dat het niet verantwoord is om het los te laten. In onze grote tuin kan hij gelukkig ook voldoende spelen en rennen. Hij is veel buiten, dat vind hij fijn en is naast een aanhankelijke kroeler ook zelfstandig om zich goed te vermaken met zijn speeltjes. Angst en onzekerheid zijn zeker nog aanwezig, maar dat is ook begrijpelijk, we hebben geduld. Willen jullie de vrijwilligster die hem losgemaakt heeft en meegenomen heel veel bedanken!!! Ook namens Mel… hij heeft nu een super fijn leven!

Op 22 december ontvingen weer zo’n leuk bericht over Mel en nieuwe foto’s.

Alles prima hier, Mel is een heel lief kereltje, zijn angst zit wel diepgeworteld maar dat is begrijpelijk. Gelukkig zijn dat maar momenten meer en geniet hij elke dag van zijn goede leven hier!

In december 2018 werden we weer blij verrast met onderstaand bericht en mooie foto’s :

Beste Soza mensen,
Alweer een jaar voorbij dus tijd voor een berichtje. Mel is en blijft een geweldige lieverd en hier helemaal op z’n plekje bij Buddy en mij.
Als we wandelen worden we bijna dagelijks  aangesproken en gevraagd naar het ras.  Als ik geen zin heb om het weer uit te leggen zeg ik lachend dat het Portugese Caramello’s zijn. Uiteraard kent niemand dit “ras”…haha… er zal wat gegoogled zijn daarna.
Hartelijke groetjes en succes met het plaatsen van al lieverds die ook een gouden mandje verdienen.
Ps, hij heeft een fikse gebitsrenovatie moeten ondergaan waarbij 3 tanden en 5 kiezen getrokken moesten worden. Ingrijpend en pijnlijk voor hem ( en ook voor mij natuurlijk) .  Nu in ieder geval zonder tandpijn, en we onderhouden het dagelijks in de hoop dat de andere nog losstaande kiezen hopelijk gespaard kunnen blijven.

In juni 2020 ontvingen we weer een bericht en foto’s van Mel. Wat zijn we blij dat er zo goed voor hem wordt gezorgd!

Hier weer een berichtje van Mel, alweer een hele tijd geleden inmiddels Vorig jaar een pittig jaar achter de rug. Mel had vage klachten, liep moeilijk, zat duidelijk niet goed in zijn vel. Vele therapieën en onderzoeken met uiteindelijk in november de diagnose een dubbele lage rughernia.   Mel heeft een zgn. Tekkel-rug, een extra wervel dus, in combinatie dat hij hoog op zijn pootjes staat een zwakke plek. Pittig operatie ondergaan waarvan hij niet naar prognose herstelde, hij bleek een bacteriële infectie te hebben opgelopen tijdens de operatie in een hoog aangeschreven kliniek. Wederom extra therapie ingezet ( oa accupunctuur) en na maanden kwam er verbetering in zijn bewegen. Hij is inmiddels zijn gewicht in goud waard😉 Met de nodige aanpassing, zoals een opstapje bij de bank, gaat het nu goed met hem. Hij wandelt weer lekker mee maar rennen is helaas verleden tijd. Hij loopt nu wel los in een gebied waar hij geen jachtprikkels krijgt, dus dat is wel erg fijn voor hem.  Voor de rest is het zo een ontzettend lieve schat waar ik zielsveel van hou. Elke dag weer blij met hem, hij hoort er helemaal bij.

Lieve groetjes van ons en succes met jullie mooie werk.