Het is leuk om te vertellen, dat het al heel goed gaat met Noël. En iedere dag nog een beetje beter.
Noël eet en slaapt goed. Hij gedraagt zich iedere dag een beetje minder angstig. Hij is al een beetje meer gewend aan de drukke stukjes van Amsterdam. Ook krijgt hij steeds meer vertrouwen in mij. Noël is heel rustig in gezelschap en luistert goed. Hij houdt van knuffelen. Op dit moment wijkt hij nog niet van mijn zijde, maar ik merk dat hij al wel wat losser van mij durft te zijn. Ik hou hem nog wel een beetje in de gaten in huis, want Noël is nog niet helemaal zindelijk. In het begin durfde hij alleen in huis te poepen en plassen. Nu doet hij dat netjes buiten. Alleen als hij enthousiast op een kluif heeft geknabbeld, in huis heeft gespeeld of veel heeft gedronken, wil hij nog wel eens plassen. Ik straf hem niet, maar beloon hem als hij buiten heeft geplast en gepoept. Inmiddels begrijpt hij dat plassen en poepen in huis verboden is 😊 Ik heb goede hoop dat het lastigste op het vlak van zindelijkheid voorbij is. Noël accepteert drukke en gillende kinderen niet in zijn buurt. Ook wordt Noël buiten nog te veel afgeleid, waardoor spelen nog niet goed lukt. Ook durf ik Noël nog niet los te laten lopen, omdat hij achter vogels, katten en konijnen aangaat. Voor al die dingetjes gaan we gezellig op cursus. Bij de school hadden ze me al gezegd dat het 6 tot 8 weken duurt voordat Noël is gewend en zichzelf helemaal durft te laten zien.
Ik ben ontzettend blij met Noël. Het is een schat van een hond en erg grappig ook.
Ik vraag mij alleen af wat de geschiedenis van Noël zou kunnen zijn, omdat hij mij de indruk geeft dat hij veel gepest en geslagen is. Hij is als de dood voor groepjes gillende kinderen met groot speelgoed zoals een bal. Als je een snelle beweging maakt of een balletje weggooit denkt hij dat hij geslagen wordt. Dat raakt mij diep, zo zielig. Inmiddels weet hij dat ik hem geen pijn doe en schrikt hij niet meer van me. Dat is fijn om te zien. Het is heerlijk om Noël te leren kennen, te zien dat hij zich iedere dag een beetje beter ontspant en zich ook helemaal durft over te geven aan het knuffelen. Zo dankbaar.