Sandy’s nieuwe baasje vertelt over de reis van Schiphol naar huis en de 1e nacht.

Sandy heeft een prima reis met de auto gehad naar Rockanje. Ze is rustig mee gegaan en heeft heerlijk, nog verdoofd, gelegen. Ze heeft op neutraal terrein kennis gemaakt met onze andere hond Piluca. Dit is ook goed gegaan. Sandy heeft duidelijk geen moeite met haar en Piluca houdt een beetje afstand maar is niet moeilijk naar haar toe. Een kwestie van tijd en wennen. Sandy heeft kennis gemaakt met haar nieuwe omgeving en thuis, rustig alles bekeken en gesnuffeld voor zover dat beetje energie in haar dat nog toeliet. We zijn met het hele ”roedel” nog twee keer wezen lopen wat prima ging, ze is gemakkelijk, neemt dingen in zich op. Paarden en schapen worden bekeken maar heeft ze verder geen bijzondere interesse in. Auto’s en brommers brengen haar ook niet uit balans. Ze loopt prima mee.
Een eigen hondenbed is nog iets wat niet helemaal duidelijk is, ligt liever op de vloer. Maar ik denk dat dat wel snel gaat wennen. Ze heeft een prima nacht gehad. Goed en rustig geslapen. Deze ochtend alweer lekker naar buiten geweest. Ze geniet van alle aandacht, liet zich al rustig borstelen, houdt van aaien maar kan ook heerlijk een beetje liggen en naar buiten kijken. Eten gaat ook uitstekend, ze heeft een gezonde trek en geen last meer van haar kalmeringsmiddelen.
Eerste indruk van Sandy is een lieve, sociale, rustige hond die bij ons erg welkom is. We hebben er alle vertrouwen in dat we veel plezier met elkaar gaan hebben.
Bedankt voor de bemiddeling en ook dank aan de andere mensen van Soza die dit mogelijk maken.

En de dagen erna…….

Ik hoop dat je de mensen in Spanje wil laten weten dat we heel erg blij met haar zijn en dat dit wederzijds lijkt te zijn. Ze is een vreselijk lieve, gezellige hond. Heel erg sociaal naar mensen en andere honden. Ik kan me goed voorstellen dat ze haar missen in Spanje, ze hebben toch een behoorlijke tijd haar verzorgt. Ik heb erg veel respect voor de mensen die dit in Spanje doen. Sandy geniet van alle aandacht hier, kan geen genoeg krijgen van knuffelen, ze eet en drinkt goed, en ze gaat met ons fijn wandelen. Vandaag zijn we naar het natuurgebied aan de Brielse Maas geweest. Ze doet veel nieuwe indrukken op, waarvan ze soms wel wat onder de indruk is of even schrikt (bijv. een paar wapperende vlaggen op kleine afstand), maar ze hersteld snel en zoekt dan ook steun bij haar nieuwe baasjes.
Vanavond is ze heel even alleen geweest en dat ging ook prima, ze herkend ons duidelijk bij thuiskomst en begroet uitbundig. Verder hebben we ontdekt dat ze het leuk vindt om met een balletje te spelen. Wij gooien en zij halen lijkt ze met veel plezier te doen. Auto rijden is geen probleem, ze springt gemakkelijk in en uit de auto. Ze lijkt zelfs al enige herkenning te hebben bij het thuiskomen bij haar nieuwe thuis, ze springt direct de auto uit en holt door de tuin.
Met onze andere hond gaat het ook nog steeds prima, merk dat ze soms wat overdonderd is wanneer Sandy zich erbij drukt als er geaaid wordt maar het leidt niet tot moeizame situaties tussen beide, ze lijken elkaar prima te accepteren. We proberen de aandacht zo goed en eerlijk mogelijk tussen beide te verdelen. Het zal voor beide wel wennen blijven even. Voor Sandy uiteraard het meeste, want het is nogal wat dat ze heeft moeten ervaren de laatste paar dagen na haar vertrek uit Sevilla.
Al met al voor Sandy flinke uitdagende dagen zo dit weekend maar ze zal vast steeds gemakkelijker mee gaan in ons ritme, wij geloven dat ze voor ons een prima hond is die wij een fijn thuis kunnen bieden.

20160819_144952_2 20160819_144949_2 20160819_144445_2 20160819_144028_2 20160819_144021_2 20160819_144016_2IMG-20160822-WA0008 IMG-20160822-WA0007 DSC_0110 DSC_0106 DSC_0101 DSC_0100 DSC_0098

In augustus 2017 ontvingen we weer nieuws over Sandy.

Inmiddels zijn we alweer een jaartje verder, het was zeker een roerige start die we hebben gemaakt met haar. Maar na een jaar kan ik melden dat het goed gaat met ons en met Sandy. Ze is hier helemaal thuis.
Ze is een lieve rustige dame, gaat graag mee, zeker als we lekker in de polder gaan wandelen maar vind het ook zalig om in het zonnetje in de tuin te relaxen. Ook gaat ze goed mee met de auto en op visite naar familie en vrienden. Ze is vreselijk lief en aanhankelijk. Kan oneindig om aandacht vragen en genieten van alle aandacht die ze krijgt. Ze is erg baasgericht, ik denk dat ze het meeste met mij op trekt omdat ik ook wel het meeste met haar bezig ben. Ik maak eigenlijk altijd de lange wandelingen met haar, verzorg haar het meest, maar man en dochter vind ze ook fijn gezelschap. Ze speelt graag met onze dochter en kan de hele dag buiten achter Emil aan draven.
Ze is pienter, beetje eigenwijs soms, en trouw aan haar gezin. Ze heeft zich in ieder geval uitstekend aangepast aan haar nieuwe leven in Nederland.
Ik ben nog steeds heel erg blij dat we voor haar hebben gekozen, ondanks het incident kort na aankomst. Ik hoop dat we nog een lange tijd van haar kunnen genieten. Ik zag op de website dat er nog genoeg werk voor jullie is. Ik hoop dat het met de organisatie ook goed gaat en dat jullie nog heel veel honden een mooie liefdevolle plaatst in Nederland kunnen bieden.
Ik zal snel nog wat extra foto’s sturen. Ik hoop dat je ook aan de lokale opvang in Spanje, waar Sandy lange tijd is geweest natuurlijk, zou willen laten weten dat het goed met haar gaat en haar nieuwe baasjes erg gelukkig met haar zijn.