Sarita, nu Tika, is thuis en het gaat goed. De kennismaking met de andere 3 honden ging prima, Roemeense Faya houdt haar nauwlettend in de gaten, maar tijd is alles wat ze nodig hebben.
In de tuin gaat ze alleen aan de lange lijn, tot alles verkend en wat vertrouwder is, de kippen zijn interessant, maar niet bovenmatig, eten kregen ze vanmorgen alle vier tegelijkertijd, ook dit ging zonder wanklank. Zelfs de eerste poep en pies ligt in de tuin en niet binnen.
Tika is leuk, behoorlijk laconiek, heel zachtaardig en ze lijkt niet echt een jager, het echte kennismaken is begonnen. We houden jullie op de hoogte ! De foto is van vannacht, toen ze ongeveer een uurtje thuis was.

Op 21 october 2017 ontvingen we dit mooie bericht over Tika.
Even de laatste stand van zaken m.b.t. Tika (Sarita), het kan alleen maar een positief verhaal worden. Het gaat zo goed, dat het bijna onwerkelijk is. Ze speelt, zie foto, met Roemeense Faya, heel ontspannen gaat dat, dus zonder gedoe, Roef en Stella, de oudere honden, vinden het allemaal prima en trekken gewoon hun eigen plan. Tika is zo makkelijk, ze eet prima, is vanaf dat ze kwam, zindelijk. Waarschijnlijk speelde het mooie weer de afgelopen week een positieve rol, want de deur naar de tuin stond de hele dag open. Ze vindt het heerlijk om mee uit wandelen te gaan. Aan de lijn lopen gaat best goed, we lopen nog niet echt ver, nemen veel snuffeltijd, zodat ze de omgeving goed leert kennen. Ze loopt nog dubbel aangelijnd, voor alle zekerheid, en heeft nu een op maat gemaakt tuig. Dus veiligheid boven alles. Het gaat dus echt super goed met Tika, ze is zo blij en enthousiast, heerlijk, iedereen geniet.

Op 28 december 2017 ontvingen we weer een hele leuke mail met foto van Tika : Even een kleine update m.b.t. Tika. Ze doet het zo goed, is echt op haar gemak, weet ook goed wat ze wil en hoe ze dat voor elkaar moet krijgen en sinds een paar weken loopt ze op veilige en overzichtelijke stukken los. Haar grote vriendin is Faya, die haar goed begeleidt bij de inburgering. Ook met de andere honden Roef en Stella kan Tika het prima vinden. Het allerliefste rent Tika heel hard achter Faya aan op een groot weiland hier vlakbij, ze gaat dan hard en geniet zichtbaar. Wij wensen jullie een heel mooi 2018, succes met al jullie werk voor de honden.

In mei 2018 kregen we weer zo’n leuk bericht en een mooie foto ! Zo fijn om te horen !

Tijd voor een kleine update met foto m.b.t. Tika, (Sarita ): het gaat gewoon ontzettend goed met haar. Ze geniet van het leven in huis, kan het prima vinden met de andere 3 honden. Onze Roemeense Faya is haar allergrootste vriendin, ze kunnen met elkaar lezen en schrijven. Tika is behoorlijk waaks, maar als wij zeggen dat het goed is, is dat voor haar genoeg om weer kalm haar eigen gang te gaan. Dus dat is prima.
Ze kan inmiddels op veel plekken loslopen, is vriendelijk tegen andere honden en ze is altijd blij en geniet nu van het mooie weer, ze ligt graag in de zon. Tika is een kalme en zelfverzekerde dame die vol vertrouwen door het leven wandelt. Het gaat dus nog steeds prima allemaal.

In december 2018 waren we blij om onderstaand bericht te ontvangen :

Tijd voor een update m.b.t. Tika,, die inmiddels een jaar en bijna 2 maanden bij ons woont. Er valt eigenlijk niets nieuws te vertellen, het gaat geweldig vanaf de eerste dag. Ze is hier echt op haar plek, is een stabiele, kalme en blije hond en ze voegt echt iets toe aan de roedel, die bestaat uit 4 honden, allemaal buitenlanders, een reu en 3 teefjes. Samen met Faya vormt ze een onafscheidelijk duo, ze zijn echt dol op elkaar. De andere 2 zijn ouder en ook met hen gaat het vlekkeloos.
Tika is behoorlijk waaks, dat is prettig, we wonen in het buitengebied, ze is zelfstandig en niet snel van slag en verder kan ze kroelen als de beste. En ze geniet echt van  alles wat er gebeurt gedurende de dag en laat dat ook echt merken door even een natte neus tegen een hand of gewoon een blije blik.
Wat hebben we geboft met haar!
Groet en alvast  goede feestdagen en een mooi 2019 voor vrijwilligers en alle honden.
In maart 2019 ontvingen weer een leuk berichtje met een mooie foto !!

Even een fotootje van Tika ( Sarita dus ) rennend met Faya en hun beste vriendjes. Alles gaat zo goed met haar, ze geniet van iedere dag en is altijd haar blije kalme zelf. Dus eigenlijk niks nieuws te melden.

In februari 2020 ontvingen we weer een fijn bericht en leuke foto’s! Altijd zo leuk om iets over onze geadopteerde hondjes te horen en van hun nieuwe baasjes.
Eindelijk weer een update over Tika. Wat gaat het goed met haar, ze is een sterk karakter hier in de roedel van 4, maar altijd zachtaardig en kalm. En de steun en toeverlaat van Roemeense Faya. Dagelijks gaan we naar het bos vlakbij, daar wordt gerend en gesnuffeld en gespeeld en als allerbelangrijkste: muisjes zieken. Ze is er bedreven in. Tika is waaks, maar als we zeggen dat het goed is, dan is het voor haar ook klaar. De andere 3 honden zijn echt blij met haar vooral door haar rust en overzicht. Kortom, ze is een droomhond en ook nog zo gezond als een vis. We boffen maar.