Samenwerking met Portugal

Stichting Soza is benaderd door dierenvrienden van Projecto Fiel in Portugal. Er is ons gevraagd of Soza hulp kan bieden bij het zoeken van een fijn huis voor hun honden, die ze vlakbij Lissabon opvangen. Vandaar dat er ook honden op de site staan die uit Portugal komen.

Omdat ze zelf geen goede website en manieren hebben om hun dieren te “promoten” hebben ze oa Soza om hulp gevraagd. De dieren kunnen via de Soza site geadopteerd worden, onder dezelfde voorwaarden en contract. Er zijn goede afspraken gemaakt over de sterilisaties, castraties, inentingen en alle gezondheidstesten voordat de dieren naar Nederland komen. Het enige verschil is dus dat de honden uit Portugal komen.Verder doen een aantal van deze honden mee met een project in de plaatselijke gevangenis in Portugal waarbij de gevangenen een hond toegewezen krijgen waarmee ze aan de slag moeten. Zo leren gevangene en de honden weer nieuwe dingen!

Het kan voorkomen dat honden uit Portugal op gereserveerd staan en ineens van de site verdwijnen. Dit komt omdat deze honden ook via een Stichting in België worden aangeboden en wij hen dus op gereserveerd zetten totdat we horen dat ze definitief weg zijn uit Portugal.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *